Душовете за баня – удобство и релакс в едно

След дълъг работен ден най-често искаме просто да си вземем душ и да оставим умората да се оттече от нас. Поради спецификите на банята обаче е възможно да имаме ограничен избор в това отношение.

Затова в тази статия ще разгледаме как да съчетаем душът за баня с наличното пространство без да правим компромиси.

1. Осветлението е от значение

Малцина се замислят, че малката баня може да изглежда по-просторна с правилното осветление. При такива помещения може да нямаме възможност за поставяне на кабина или вана, но със сигурност ще може да си душ за банята на цена, която е в съответствие с бюджета ни.
Правилните светлини ще внесат уют, а и са практични в същото време.

2. Постигане на хармония в интериора

Много е важно избрания душ за банята да се вписва в цялостния интериор на това помещение. Правилното съчетаване между мебелите може да изглежда като фасулска работа, но е така само докато не се захванем с нея.

Не подценявайте обзавеждането. Отделете време, за да намерите шкафовете, етажерките и огледалото, които отразяват най-точно вашето виждане за естетически красивото. Модерните душове се продават в различни форми, което е добре дошло за нас, ако сме експериментатори и отворени към новото. Специалистите препоръчват да поставим душа в ъгъла, за да е оптимизиран всеки сантиметър правилно.

3. Намиране на правилните цветове

Няма две мнения по въпроса, че цветовете са финалният щрих към перфектния вид на нашата баня. Благодарение на тях ще внесем настроение и ще направим времето в това помещение по-приятно и релаксиращо.

Някои разцветки са по-удачни за малки бани, защото създават илюзия за повече място. Ако не сме съвсем сигурни какви цветове да изберем, може да потърсим мнението на професионалист.

Накрая, но не и по важност, един практичен съвет от интериорните дизайнери. При възможност е най-добре огледалото да е сложено далеч от душа. Така по него няма да остават пръски и неприятни петна, които изискват допълнително време, за да се почистят. Онлайн могат да се намерят различни предложения за цялостно обзавеждане на банята. Често цените са с отстъпки, а времето на доставка – до броени дни.

Вашият коментар