Модерната купа за салата – неизменен атрибут от празничната трапеза

Модерната купа за салата е предимно декоративен елемент, предназначен за сервиране на празнична трапеза.
Красиво декорираните салати винаги са радвали окото. Но за да го сервирате на масата, имате нужда от специален съд – купа за салата. Става дума за дълбока купа без дръжки.

Големите купи за салата се използват за сервиране на храна на масата, а гостите сами се обслужват, като със специални щипки или лъжици вземат от салата и я поставят в чиниите си.

Малките купички за салата се използват за разделяне салатата на порции. Те се сервират на всеки гост поотделно.
Красивата купа за салата е в състояние да придаде на празничната трапеза необичаен и изтънчен вид. Бъдете сигурни, че гостите ви ще останат доволни.

Размери, форми и материали

Купите за салати се различават по размер, форма и материал на изработка. Съвременните дизайнери предлагат на потребителите купички за салата в най-невероятни форми – полукълбо, раковина, розетка, трапец, куб и какво ли не още.

Материалите за производство също да са много разнообразни – метал, стъкло, керамика, порцелан, кристал, пластмаса, дърво.
Керамичната купа за салата е екологичен продукт. Съвременните керамични изделия са покрити с емайл или глазура и това им придава уникален блясък. Някои модели са украсени с различни орнаменти, което им придава още по-елегантен вид. Керамичните купи са много предпочитани, защото запазват първоначалния си вид дълго време, дори могат да се мият в съдомиялна машина. Но за сметка на това са твърде крехки, така че трябва да боравите с тях много внимателно.

Стъклените и кристални купи украсяват по невероятен начин масата и създават празнично настроение. Класическите салатни купички най-често са фасетирани. Идват във форма на овал, квадрат, куб, правоъгълник или купа със столче. Има и модели, които са украсени с нежни флорални мотиви.

Една по-голяма стъклена купа за салата може да се използва за сервиране и на плодови десерти, докато купичките с малък обем са по-подходящи за бисквитки и бонбони.
Когато избирате купа за салата, обърнете внимание на формата, диаметъра, цвета, шарката, материала, от който е изработена и неговото качество.

Вашият коментар