Празници по време на пандемия – как да пазаруваме разумно

Предвид извънредната обстановка, в която целият свят се намира, тази година празниците ще бъдат малко по-различни от това, с което обичайно сме свикнали. Големите събирания и срещите с приятели в заведенията ще се наложи да почакат по-добри времена, но това съвсем не означава, че трябва да отпишете празниците. За да зарадвате хората, които обичате с подаръци и да се насладите на вкусна семейна трапеза, в следващите редове сме обобщили няколко полезни съвети за разумно пазаруване по време на пандемията. Вижте кои са те:

Започнете подготовката от рано

Знаете, че покрай празниците винаги има толкова много задачи за вършене – да вземете подходяща коледна украса, да декорирате елхата, да изберете подаръците за близките си хора, да напазарувате продуктите, с които ще приготвите вкусни ястия за празничната вечеря. Не оставяйте всичко за последния момент, защото това означава да чакате на дълги опашки, което предвид ситуацията никак не е препоръчително. Също така, ако се забравите много с покупката на подаръците, може да се окаже, че желаният от вас артикул е свършил и трябва да мислите нов подарък в последния момент. За да си спестите цялото това напрежение, а и за да предпазите здравето си, започнете с подготовката възможно най-рано.

Поръчайте подаръците онлайн

Най-практичният и безопасен начин да купите подаръците тази година е да ги поръчате онлайн. В различните онлайн магазини ще откриете огромно разнообразие от продукти на различни цени, така че да изберете нещо подходящо за всеки, като се съобразите и с бюджета си. Още по-хубавото е, че може лесно да сравните характеристиките и цените и да направите информиран избор.

Препоръчваме ви да поръчате подаръците по-рано, за да сте сигурни, че ще бъдат доставени на време. Ако търговецът предлага тази опция, изберете доставка до дома, така не се налага да посещавате офиси на куриерски фирми, пред които в момента се вият дълги опашки от чакащи клиенти.

Още един полезен съвет е да погледнете политиката за връщане и замяна на магазина, от който сте поръчали. Покрай празниците и заради пандемията много от тях предлагат по-дълъг период за връщане. Така, ако по някаква причина не харесате продукта или човекът, за който е предназначен подаръка, реши да го смени, това може да стане съвсем безпроблемно.

Избегнете опашките в супермаркета

Подготовката на коледната вечеря също изисква известни усилия. За да избегнете масово струпване на хора, съветваме ви да изпробвате нова услуга, а именно доставяне на хранителни продукти до дома: https://www.foodpanda.bg/contents/kaufland. Така няма нужда да ходите до супермаркета, а ще получите всичко необходимо, доставено да вратата ви и то в рамките на час.

Ако все пак сметнете, че се налага да отидете до физически магазин, изберете по-малък такъв, където няма да има много хора. Също така, изберете час, който е подходящ и магазините са по-празни. Избягвайте час-пик – след работно време, когато всички се втурват да пазаруват, а също така и дните непосредствено преди самите празници. Бъдете отговорни към здравето си и това на околните, носете маска, спазвайте дистанция и всички препоръчителни мерки за безопасно пазаруване.

Това са няколко практични съвета, с които да се подготвите за най-светлите християнски празници в условия на пандемия и да пазарувате разумно.

 

Вашият коментар